Azerbaijan, Georgia, Armenia

Azerbaijan, Georgia, Armenia

 

Servicii incluse:

  • Bilet avion Budapesta (Ungaria) – Baku (Azerbaijan);
  • Bilet avion Erevan (Armenia) – Belgrad (Serbia);
  • 2 nopți cazare hotel de 4* Baku;
  • 1 noapte cazare hotel de 4* Sheki;
  • 2 nopți cazare hotel 3* Tbilisi;
  • 2 nopți cazare hotel 3* Erevan;
  • 6 mic dejun;
  • 1 prânz;
  • 5 cină;
  • Transfer aeroprt/ hotel în ziua sosirii; hotel/ aeroport în ziua plecării
  • Transport cu autocarul pentru realizarea programului turistic;
  • Ghid local vorbitor de limba engleză;
  • Asistență turistică din partea firmei;
  • Biletele de intrare la obiectivele turistice;

Servicii neincluse în costul pachetului:

  • Viza de intrare în Azerbaijan – aprox. 35 euro;
  • Alte mese decât cele incluse în costul pachetului;
  • Transfer Timișoara – Budapesta (4 aprilie 2024);
  • Transfer Belgrad – Timișoara (11 aprilie 2024);
  • Asigurare medicală/ storno;
  • Bacșișul (aprox 60 euro/ persoană);
  • Orice alte servicii care nu sunt menționate în program;

Programul pe zile:

ZIUA I

(4 aprilie 2024)

Decolare Aeroportul Internațional Budapesta Liszt Ferenc. Aterizare Aeroportul Baku Heydar Aliyev Intl. Întâlnire cu ghidul local. Transfer la hotel. Formalitățile de cazare. Timp liber pentru odihnă și relaxare.

ZIUA II

(5 aprilie 2024)

Mic dejun. Plecare din Baku spre Rezervația Istorică Gobustan. Situată la aproximativ 65 km de sud-vest Baku, a fost fondată în 1966, pentru a prezerva și proteja arta rupestră din regiune, precum și vulcanii noroioși și monoliții „gaval dash”. Cea mai vizitată rezervație din Azerbaijan adăpostește circa 600.000 de picturi rupestre care reprezintă oameni, bătălii, dansuri, nave, războinici înarmați cu lănci, lupte cu tauri, nave încărcate cu oșteni, caravane de cămile, Soarele și stelele etc. Desenele au vechimea cuprinsă între 5.000 și 20.000de ani. Înainte de a începe turul de-a lungul rezervației Istorice Gobustan, vom vizita muzeul interactiv cu același nume, unde, cu ajutorul unor programe speciale și a unor ecrane tactile multimedia, vom primi informații despre flora și fauna din Gobustan; mai târziu vom urca în vârful stâncilor pentru a putea vedea gravurile. În anul 2007, Gobustan a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Apoi, în funcție de vreme, ne vom plimba printre Vulcanii Noroioși.

Mai târziu, ne vom întoarce în Baku unde vom avea parte de un tur ghidat care include Orașul Medieval „Icheri Shere” cu aleile sale înguste, istoricul Caravanserai (era un han de pe marginea drumului, unde călătorii (Caravană) puteau să se odihnească și să se recupereze după o zi de călătorie), moscheile și Palatul Shirvan Shahs – patrimoniu UNESCO (vizita palatului este inclusă în cost). Vom vedea, din exterior, Turnul Fecioarei, monument UNESCO, impunătoarele conace ale baronilor petrolului, construite în boom-ul petrolului din 1870-1914 și Memorialul Martirilor, cu vederile sale superbe asupra golfului din Baku și Turnurile Flăcării. Ne oprim să facem fotografii la Centrul Cultural Heydar Aliyev. Cină. Cazare.

ZIUA III

(6 aprilie 2024)

Mic dejun. După micul dejun vom lăsa capitala Azerbaijanului în urma noastră și vom porni într-o spectaculoasă călătorie spre Shemakha. La sosirea în Shemakha, vom vizita istorica Moschee Juma

(secolul al VIII-lea, reconstruita în secolul al XIX-lea). Vom porni apoi spre Sheki. Unul dintre cele mai vechi orașe din Azerbaijan, Sheki este numit, pe bună dreptate, rezervația culturală a țării. Vom vizita Palatul Sheki Khans (1762) – un exemplu rar ce combină arhitectura națională cu arta tradițională. De asemenea, vom vizita Caravanseraiul, un monument istoric din Sheki, o parte din acesta este, în prezent, folosit ca hotel. Vom porni apoi spre Kish pentru a vizita o veche Biserică a albanezilor din Caucaz. Cină. Cazare.

ZIUA IV

(7 aprilie 2024)

Mic dejun. Transfer ghidat către frontiera cu Georgia (Lagodekhi). La frontiera dintre Azerbaijan și Georgia vom întâlni ghidul ce ne va însoți în Georgia și vom face transferul în autocarul ce ne va purta prin această țară. Vom începe călătoria spre regiunea Kakheti, faimoasă pentru producția de vin, regiune asociată cu imaginea ospitalității din Georgia. Aici vom putea vedea atât crestele înzăpezite ale Caucazului, cât și văile lui fertile. Mai întâi vom ajunge la Kvareli unde ne vom bucura de un prânz georgian cu localnicii și vom experimenta gustul autentic al produselor proaspăt recoltate din grădina gazdei cu preparate delicioase și vinuri. Ne vom așeza la masa gazdelor, vom gusta bucatele preparate după rețete tradiționale și vom împărtăși momente prețioase pe care ni le vom aminti mult timp… „Experimentează cum să trăiești ca un georgian și să mănânci ca un georgian”. După o scurtă pauză pentru fotografii la Complexul Arhitectural Gremi (sec. XVI), ne vom continua drumul spre Tsinandali unde vom vizita moșia lui Alexandru Chavchavadze, prinț local al secolului al XIX-lea. Complexul din Tsinandali cuprinde casa memorială, o gradină minunată și o cramă istorică. Grădina din Tsinandali este prima zonă de recreere de tip european din Georgia, este unică pentru plantele sale exotice și pentru

aspect. După aceea, vom vizita crama tradițională georgiană din satul Kondoli. Gazda are o dragoste deosebită pentru vin, dragoste ce se reflectă în calitatea vinului produs. Aici vom degusta cel mai distinctiv vin natural „Zhghia” care este făcut din struguri kahetien foarte rari și de cea mai înaltă calitate. La sfârșitul zilei ne vom îndrepta spre capitala Georgiei - Tbilisi. Cazare.

ZIUA V

(8 aprilie 2024)

Mic dejun. Această zi o vom petrece explorând capitala Georgiei, orașul Tbilisi. Vom rătăci prin cartierele vechi ale orașului, ne vom plimba pe străduțele înguste pentru a ne bucura de culorile vii ale caselor cu balcoane, case ce îmbină arhitectura specifică zonei cu arhitectura modernă. Vom începe plimbarea noastră de la biserica Metekhi (secolul al XIII-lea), loc ce ne oferă o priveliște minunată asupra vechiului Tbilisi. O plimbarea de-a lungul străduțelor întortocheate ne va conduce spre principalele atracții ale orașului. Vom lua apoi telecabina pentru a ne putea bucura de o priveliște panoramică asupra orașului și asupra Fortăreței Narikala (sec. IV), ne vom afla de acum în zona istorică a izvoarelor calde cu sulf, zonă de care se leagă numele orașului, care se traduce izvor cald. Cina de adio la un restaurant specific georgian. Cazare.

ZIUA VI

(9 aprilie 2024)

Mic dejun. Voma ajunge la frontiera cu Armenia (Sadakhlo) la ora 10.30. schimbarea ghidului și a autocarului. Continuarea turului prin Armenia. Vizitarea Mănăstirii Haghpat, aflată pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Complexul arhitectural se numără printre lucrările remarcabile ale arhitecturii armene. Ne vom continua drumul spre Lacul Sevan, smaraldul Armeniei, al doilea cel mai mare lac alpin din lume. Vom admira priveliștile pitorești ale unuia dintre cele mai înalte ochiuri de apă din lume. Vom pleca mai departe spre Garni. Vom vizita Templul Garni construit în sec. I, d.Hr. de către regele armeanTiridates, închinat unui zeu păgân, cel mai probabil Mithra, zeul soarelui, a cărui figură se află adâncul sanctuarului. La nord-est de Garni, mai sus, în defileul râului Azat, se află un monument magnific de arhitectură medievală armeană - Mănăstirea Geghard înscrisă pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Geghard este o altă mănăstire antică armeană ce uimește prin minunăția construcției ei, fiind parțial cioplită în munte. Continuarea drumului spre Erevan. Cina la restaurant. Cazare.

ZIUA VII

(10 aprilie 2024)

Mic dejun. După micul dejun vom începe incursiunea noastră prin vibranta capitală a Armeniei, orașul Erevan, unde cultura antică se îmbină armonios cu modernul dar și cu tradiționalul. Deși orașul a împlinit 2800 de ani, el este la curent cu ultimele tendințe, cu forfota vieții contemporane. Vom începe turul nostru în Piața Republicii, o capodoperă a arhitectuluiAlexander Tamanian. Vom merge apoi la Operă, clădirea Operei fiind un remarcabil exemplu de arhitectură urbană, un loc plin de viață al orașului. Vom continua cu Complexul Cascade, un muzeu de artă în aer liber. Complexul leagă centrul orașului de zona rezidențială cu scări masive ce duc la Parcul Victoriei, oferind o priveliște fantastică asupra întregului centru al orașului de sus. Vom continua apoi drumul spre Catedrala Echmiandzin, cel mai vechi monument creștin din Armenia. Catedrala a fost construită între anii 301 – 303 de către Grigore Luminătorul, primul episcop al Armeniei. Vom vizita apoi un alt monument al Patrimoniului UNESCO -  rămășițele Catedralei Zvartnots – exemplu perfect al arhitecturii armene a secolului VII. Grandioasele ruine ale odată magnificului centru al Bisericii Armene, privesc cu mândrie spre Muntele Ararat. Ne întoarcem la Erevan. În drumul de întoarcere ne vom opri la faimoasa Fabrică de Coniac Erevan, fondată în anul 1887. În timpul Expoziției Internaționale de la Paris, din 1900, băutura produsă aici a primit Marele Premiu și dreptul legal de a se numi cognac, nu brandy. Muzeul fabricii și o parte din fabrică este deschisă vizitatorilor. De asemenea, fabrica este dotată cu un bar și o zonă de degustare unde vizitatorii pot degusta cele mai rafinate coniacuri din lume. Cină. Cazare.

ZIUA VIII

(11 aprilie 2024)

Transfer hotel – Aeroport. Formalități vamale. Decolare. Zbor spre Belgrad cu escală la Atena. Sosire Belgrad.

 

 

 

Preț: 1555 euro + 980 lei

Grup minim: 15 persoane

Perioada: 4 aprilie 2024 - 11 aprilie 2024

 

!!! PAȘAPORT OBLIGATORIU!!!